תגובה לריטלין

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

18/02/2012 | 18:55 | מאת: שרון

שלום, ביתי בת 8 מאובחנת כ ADHDA החלה היום לקחת ריטלין LA 20 מג.התגובה שלה היתה ממש מוזרה. מצד אחד כאילו התבגרה ברגע מצד שני לא הפסיקה לדבר ונראה שכל מה שוטבר לה בראש יוצא החוצה. נראה שבמקום שהתרופה תרגיע אותה היא הגבירה אצלה משהו. 1. האם זה סביר? 2. האם זה מתמתן עם הזמן או שאם כך היא הגיבה כך היא גם תמשיך להגיב לתרופה? 3. האם לוקח לגוף זמן להתרגל לתרופה ואז להתייצב ולהתווסת בעצם? אם כן אז תוך כמה זמן לוקח לגוף להתרגל? תודה רבה

שרון שלום, התגובות ל-Ritalin, כפי שאת מתארת, מוכרות, למרות שאינן שכיחות. אבקש להבהיר ש-Ritalin אינה תרופה הרגעה, ומטרתה אינה להרגיע, אלא לשפר את הקשב והרכוז. כאשר מרוכם יותר, בד"כ גם רגועים יותר. ולשאלותייך: 1. התגובה סבירה. 2+3. במקרים רבים, לאחר מספר ימים חלה התמתנות של התגובה. אם לא יהיה שנוי, מומלץ לחזור לרופא המטפל, ולהוועץ בו. בברכה, ד"ר ברנע ארז.

21/02/2012 | 21:43 | מאת: שרון

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים