ילדה בת 9,5 עם הפרעת קשב

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

24/09/2016 | 10:04 | מאת: בלינדה

שלום רב נכדתי בת 9.5 הובחנה כסובלת מהפרעת קשב (בלי היפראקטיביות). בכיתה היא שומעת משפט או שתיים ממה שהמורה מסבירה ואחר כך בוהה.יש לה קשיים לשבת להכין שיעורים. לעומת זאת, יושבת בבית מול הTV בוחרת לסדרות לילדים ומשוגלת לשבת שלוש ארבע שעות ולהקשיב. יש לזה הסבר? מה אפשר לעשות כדי לןהניע אותה להקשיב בשיעורים?

בלינדה שלום, הפרעת קשב ורכוז באה לידי בטוי ביכולת להיות מרוכז לאורך זמן בגרוי שאינו מרתק. כמעט כל הילדים הלוקים בהפרעת קשב ורכוז (עם או בלי היפראקטיביות) מצליחים להתרכז במשחק מחשב, תכנית טלויזיה, בניה בלגו או בקריאת ספר. עם זאת, הם מאבדים רכוז ברוב השעורים בביה"ס. לצערי, המורה לגאוגרפיה לעולם לא תהיה מרתקת כמו סדרת ילדים בטלויזיה (ואין דבר נגד גאוגרפיה), ולכן הילדה נזקקת לעזרה כדי שתוכל להתרכז. שנה טובה וחתימה טובה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים