האם תסמינים של קשב וריכוז?

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

16/07/2016 | 13:21 | מאת: נתנאל

אני בן 25, סטודנט. אני מרגיש שאני סובל מבעיות קשה ריכוז כבר הרבה שנים. זה מתבטא בהמון דברים, בתחום הארגון העצמי למשל אני תמיד יוצא מהבית בדקה ה90 וכמעט תמיד מאחר. בשיחות עם אנשים, קשה לי להיות עקבי, לפעמים אני מאבד את הבנאדם שמדבר איתי כי תוך כדי אני חושב דברים למשל הוא עכשיו מצפה שאני יבין אותו, וכבר הכל נאבד לי וצריך שיסביר לי פעם נוספת. וגם שאני רוצה להסביר משהו למישהו לדוגמא מקרה או סיפור כלשהו אני מאבד את הפרטים באמצע, שוכח מה צריך להגיד ומאבד את רצף השיחה. זה מתבטא גם בהמון משימות שאני שוכח לעשות, וגם דוחה. והדבר האחרון, אני סטודנט. וכשאני לומד למבחן , למשל מתוך 6 שעות של למידה מתוכם 3 שעות במצטבר אני מתעסק בדברים אחרים ולא שומר על רצף. כל תרגיל שמסיים מתפנה לאייפון מחשב או מה שלא יהיה קם ואז חוזר ואז שוב אחרי 10 דק' - רבע שעה שוב מפסיק את עצמי. הייתי באבחון דרך המכללה שבוא נגיד נתנו לי את האישור על ה"גבול" ממה שהבנתי יחסית למבחנים שעשיתי וכן קיבלתי הערכת זמן. אך מה אני עושה עם כל הדברים האלה בחיים? הכי מפריע לי זה יכולת הביטוי העצמי ולהעביר את המסרים בצורה נכונה בלי להתקע, וכמובן למידה למבחן. למה אני לא יכול פשוט לשבת ללמוד רצוף לפחותת חצי שעה בלי להסיח את הדעת למשהו אחר? זה פשוט בלתי אפשרי! האם זו ספציפית תופעה של קשב וריכוז או שזה פשוט קורה מעצלנות כמו לכלל האוכלוסייה? ובכלל כל התופעות שציינתי...

נתנאל שלום, כיון שהפורום מיועד לילדים, ואתה כבר אינך, אענה בקצרה. התסמינים שאתה מתאר מתאימים מאד (!) להפרעת קשב ורכוז. אני ממליץ שתפנה לאבחון, אצ פסיכיאטר מבוגרים או נוירולוג מבוגרים העוסקים בתחום הקשב והרכוז. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים