עולה ל ז'-מופת, צורך בריכוז 08:00 - 19:00. כיצד?

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

26/06/2016 | 10:58 | מאת: לא קשובה

שלום רב. ביתי מסיימת כיתה ו. משתמש כרגע בדיטרנה 20 מ"ג. מדביקים בשש ורבע - וחצי, משפיע משמונה ורבע עד חמש ורבע - וחצי. בשנה הבאה ביתי עולה לכיתת מופת. תסיים לימודים ברוב ימות השבוע בשלוש, ולאחר מכן בממוצע תזדקק לעוד שעתיים שלוש של ריכוז לשם שיעורים, עבודות, מבחנים.... זמינות מדבקות דיטרנה בעייתית ביותר, וככל הנראה נעבור לשימוש פוקלין XR, אך מסתבר שהשפעתו קצרה יותר משל דיטרנה, עד 8 שעות. המשמעות היא שככל הנראה תצטרך לקחת שוב רטלין. האם זה בעייתי? בנוסף, מחברות שמעתי שכשהילדים שלהם לוקחים 'סבב ב' הם נשקקים למינון נמוך יותר. זה נשמע לי משונה כי אצל הבת שלי מינון נמוך חד משמעית אינו משפיע. האם כך הדבר? תודה!

לא קשובה שלום, בתך מטופלת כעת במדבקות Dytrana, שזהו למעשה methylphenidate (החומר הפעיל ב-Ritalin) הניתן דרך העור, ולא בבליעה. אם Dytrana לא תספיק לה, אפשר לעבור לטפול ב-Concerta תכשיר של methylphenidate העובד במשך 12 שעות (או בשפה אחרת Ritalin שמשפיע 12 שעות), או לחלופין ל-Vyvanse שמשפיע 12-13 שעות. אני ממליץ להתחיל את כתה ז' עם הטפול אותו היא מקבלת כעת, עוזר לה, ולפנות לרופא המטפל אם יהיה צורך. אני חייב להוסיף שאני בעיקר מקווה שלבתך יהיה זמן גם לשחק עם חברות, להשתתף בחוגים, לעסוק בפעילות גופנית, ולהציק קצת לאחים. בהצלחה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים