סירוב לקבל טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

26/04/2016 | 08:42 | מאת: עינת

שלום רב, בתי בת ה-10 וחצי לומדת בכיתה ה בבית ספר דמוקרטי אליו עברה לפני כחצי שנה בעקבות קשיים חברתיים ולימודיים. הילדה אובחנה כסובלת מהפרעת קשב בכיתה א ומאז קיבלה ריטלין (במינונים שונים לפי המלצת נוירולוג). כרגע, הילדה יודעת שסביבה יש עוד ילדים הסובלים מההפרעה ושאינם מטופלים, ולכן טוענת שלא רוצה לקחת יותר ריטלין, ואף טוענת שהכדור אינו משפיע עליה וגורם לה לא להיות מרוכזת בכיתה. מה עושים? תודה

עינת שלום, אתחיל מהסוף - ילדה בת עשר וחצי שנים אינה קובעת אם תטול תרופה או לא. אם הדבר ברור להורים, אנו עוסקים כעת בטקטיקה - כיצד לגרום לה לטול את התרופה. אם הדבר אינו ברור להורים, עליהם להחליט ראשית עם גבולות הסמכות שלהם במשפחה. יש לזכור, אין מדובר בדמוקרטיה (נכון יותר לומר, מדובר בדיקטטורה, אמנם דיקטטורה נאורה, אך עדיין דיקטטורה). כמו שלא תקבלי החלטה של בתך שהיא אינה הולכת לביה"ס, אינה חוגרת חגורת בטיחות, או הולכת ערומה לקניון, כך אין מקום שהיא תחליט על טפול רפואי. באופן מעשי, אפשר לחזור ולהסביר על יתרונות הכדור, לגייס את המורה לעזרה, להוועץ ברופא המטפל, ואם יש צורך גם לפנות להדרכת הורים. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים