בעיית קשב וריכוז והיפראקטיביות

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

01/02/2012 | 12:59 | מאת: מ

בני לומד בכיתה ה וסובל מבעיית קשב וריכוז והיפראקטיביות. שנתיים לא הגיע בצורה סדירה לבית-הספר בטענה שהוא חולה. היה מאושפז כמה פעמים,אך הרופאים טענושלק מהבעיות הן אורגניות וחלק נובעות מחוסר מוטיבציה ללמידה.העברתי אותו למסגרת של וולדרוף, אך הוא לא היה מרוצה והתנהג בצורה אלימה במכוון. עבר איבחונים אינטליגנציה תקינה ומעלה לקויות קלות.האם יוכל להתקבל לבית אקשטיין בגבעתיים?אני לא יודעת אם בית-הספר הנוכחי חושב שהוא צריך לעבור וועדת השמה.

מ' שלום, אתחיל מהסוף - אין לי מושג קלוש אם ביה"ס סבור שבנך זקוק לועדת השמה. צריך לברר זאת עם ביה"ס. איני יודע גם אם ביה"ס 'בית אקשטיין' בגבעתיים יקבל את בנך. את זאת יש לברר עם ביה"ס 'בית אקשטיין' בגבעתיים. איני יודע גם מהי "מסגרת של וולדורף". מתאורך את הבעיות של בנך, נראה שהפרעת הקשב והרכוז הינה רק אחת מהבעיות בהן לוקה בנך, ולא העיקרית שבהן. מתאור הדברים עולה שהילד לוקה גם בהפרעת התנהגות. הטפול המאי בד"כ הנו טפול משולב לש מערכת החנוך, מערכת הרווחה, וטפול רפואי - בד"כ של פסיכיאטר. בשלב הראשון, אני מציע לחזור לרופא הילדים ולהוועץ בו. רק בריאות, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים