ביתי שרה כל הזמן

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

31/01/2012 | 14:23 | מאת: טלי

שלום יש לי בת בת חמש וארבעה חודשים. בשנתיים האחרונות היא שרה ומזמרת ללא הפסק! בכל דבר שהיא עושה, משחקת, מציירת, אוכלת, בשירותים, באוטו, סתם כך שלא עושה כלום, פשוט כל הזמן! רק שרואה טלויזיה או דקות לפני שהוא נרדמת, היא לא שרה. או בפורומים של אנשים רבים כמו חברים או משפחה, גם שם היא לא מרבה לשיר. מיותר לציין שזה מאד מפריע לפעמים ואנחנו מרבים להעיר לה, ולעיתים אף בעצבים כי היא יכולה להפסיק למס' שניות ומיד להמשיך.. לדעתי זה לא מודע ולא בכוונה ונובע ממשהו אחר של דרך להתרכז או לא יודעת מה.. אני ממש ברגשי אשם סביב הסיפור וההערות שלנו כלפיה.. חשוב לציין שאני אובחנתי בבגרותי בהפרעת קשב כולל היפר (די קשה) שהיתה כל השנים כמובן אבל ללא איבחון (אני בת 39) לביתי אין בעיה לראות טלויזיה או להקשיב לסיפורים, היא אינה מפריעה בחברה ולא היפרית (למרות שהיא ילדה מאד מאד פיזית) נושא השירה הבילתי פוסקת מטריד אותנו מאד. האם זו תופעה ידועה? מה זה? תודה! טלי

טלי שלום, שירה בלתי פוסקת, או השמעת קולות ורעשים אחרים באופן חוזר, עלולה להיות חלק מהפרעת קשב ורכוז, אך בודאי שאין עושים את האבחנה על-סמך תסמין בודד. היותך סובלת מהפרעת קשב ורכוז, מגבירה את הסכון של בתך ללקות בהפרעה זו, אך גם דבר זה אינו מהווה אבחנה בשום אופן. אם אין קשיים נוספים, מלבד הזמרה בלתי פוסקת, אני מציע לבדוק כיצד אפשר לתעל זאת למשהו חיובי - לשיר במקהלה או בחוג וכו'. מעבר לכך, אפשר להגביל את השירה למקומות או זמנים מסויימים (אני בעד שירה במקלחת). אם יש תסמינים נוספים המחשידים לקימומה של הפרעת קשב ורכוז, כדאי לפנות לאבחון. בברכה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים