מינון ריטלין SR

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

11/01/2016 | 16:00 | מאת: undefined

שלום, הבן שלי לוקח ריטלין SR כשנתיים, היום בכיתה ה' ואני בשלב של שינוי מינון אבל רוצה לחזק את דעתי. איך אני מחשבת את המינון לפי ק"ג ומה זה אומר? הוא שוקל 29 ק"ג לפי חישוב של 0.33-0.7 איזה מינון הוא צריך לקבל 20 או 30 ?

Undefined שלום, משקל הילד מהווה מדד גס מאד לקביעת מנון ה-Ritalin או תרופות סטימולנטיות אחרות. משתמשים במשקל בעיקר לשני דברים: 1. קביעת מנון התחלתי. 2. קביעת מנון מקסימלי. מעבר לכך, האזון התרופתי נעשה עפ"י המצב הקליני - השפעת התרופה על הרכוז וההתנהגות, ותופעות הלואי שהתרופה גורמת. בנוגע לשנויי מנון, אני ממליץ להוועץ ברופא המטפל. שבת שלום, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים