ילד בכיתה א'-התנתקויות במהלך השיעור

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

24/12/2015 | 11:06 | מאת: עינב

שלום, בני בן שש וארבעה חודשים. אובחן בגיל שנתיים עם דיספרקסיה ורבלית התפתחותית וטופל אצל קלינאית כשנתיים. היום מדבר תקין (עם איטיות מסויימת) מחזיק את העיפרון באגרוף ועל כן הלכתי לאיבחון של מרפאה בעיסוק שאמרה שיש חוסר בשלות של האינטגרציה של שני חלקי המוח וחציית קו האמצע אך הוא ילד מאוד אינטיליגנטי עם יכולות למידה מאוד גבוהות ועדיין צעיר ועל כן הציעה לתת לו לסגור את הפער לבד ולחכות עם טיפול. לאחרונה נפגשתי עם המחנכת שסיפרה שמאוד התקדם והוא גם משתתף בכיתה ועובד יפה עם הרבה רצון. אבל: 1. יש לו התנתקויות- הוא פתאום לא איתה, ואז היא צריכה "להחזיר" אותו לשיעור ע"י נגיעה, קורה גם כשעובדת בקבוצות קטנות. (בתחילת השנה שייכה את זה לקשב וריכוז והיום כבר לא) היא אומרת שברגע שהוא "חוזר" אליה היא חוזרת על מה צריך לעשות והוא מייד מבין. 2. חושבת שיש לו בעייה בפלט- כי לעיתים מבקש לענות על שאלות ועונה תשובות שבכלל לא קשורות לשאלה, למרות שהיא יודעת שהוא כן יודע. יש לציין שגם בבית קורה שאני מדברת אליו והוא לא מגיב ולאחר מכן אומר שלא שאלתי אותו. תמיד ייחסתי את זה לשמיעה סלקטיבית, כלומר לא ממש עיניין אותו מה ששאלתי או שהיה מרוכז במשהו אחר ולא שם לב. חוץ מזה הוא ילד שמח ומאושר, חברותי וחכם. מתקדם בלימודים, ולמעט הקריאה והכתיבה יש לו יכולות לימוד גבוהות (למשל חשבון) מזה יכול להיות? האם עליי לטפל וכיצד? תודה מראש, עינב

עינב שלום, התאור שמסרת אודות בנך יכול בהחלט להיות חלק מהפרעת קשב ורכוז ללא היפראקטיביות - כלומר הילד מפליג בדמיונו, ואינו מרוכז בשעור או בשאלתך. עם זאת, התאור עלול גם להיות מוסבר ע"י הפרעות אחרות, לדוגמא, הפרעה אפילפטית מסויימת (Petit Mal) המתאפיינת בנתוקים הנמשכים שניות בלבד. יכולים כמובן להיות גם הסברים אחרים. כדי להבין את סיבת הבעיה, וכדי לשלול סיבות אחרות, מומלץ לפנות לאבחון. במקרה זה, אני ממליץ לפנות לבדיקת נוירולוג ילדים. בהצלחה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים