אבחון

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

19/11/2015 | 11:43 | מאת: גילה

בני בן ה6 וארבע חודשים, עלה השנה לכיתה א' . המורה ביקשה שנפנה לבדיקת הפרעת קשב, לטענתה הוא חולמני בכיתה כל הזמן צריך לאסוף אותו ולרכז אותו, מבחינה לימודית היא טוענת שהוא אינו עקבי בידע שלו אבל מצד שני בבית הוא אינו חולמני וגם יודע ומבין את החומר הנלמד בכיתה . לאן עליי לפנות? מי בודק הפרעות קשב ? האם צרך פסיכיאטר שיבדוק אותו ?

גילה שלום, אין זה מצב נדיר, שהמורה ראוה את הדברים בצורה אחת, בעוד ההורים רואים אותו אחרת. יש לזכור שבכתה הילד אינו לבד עם הורה, אלא עם עוד 30-40 תלמידים, ולכבן יתכן ובכתה באים לידי בטוי קשיים שאינם מופיעים בבית. כיון שיש ספק אני מציע לפנות לאבחון. את האבחון אפשר לבצע בקופת החולים, והוא מבוצע ע"י פסיכיאטר ילדים, נוירולוג ילדים או רופא ילדים שהוכשר לכך. אני ממליץ שתפני לרופא הילדים, והוא יפנה אותך הלאה. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים