רטלין LA וחרדות

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

18/10/2015 | 08:22 | מאת: סילבי

בוקר טוב הבן שלי בן 8 מאד מפחד מחרקים הכל כולל הכל בזמן אחרון זה התגבר ונוספו עוד דברים כל ערב לפני השינה משהו אחר חייזרים, גנבים, כלבים מסוכנים מפחד שינשוך אותם והילד לא יכול להרדם. מיום שישי הפסקנו לו את הרטלין כי הבנתי שהוא מגביר חרדות. מה לעשות ? לאן לפנות ? איך לעזור לו ? האם טוב עשינו שהפסקנו לו את הרטלין ? תודה רבה

סילבי שלום, חרדות הן הפרעה שכיחה בקרב ילדים ובני נוער, ושכיחה עוד יותר בקרב ילדים ובני נוער הלוקים בהפרעת קשב ורכוז. Ritalin ותרופות סטימולנטיות אחרות - כמו Vyvanse,Focalin, Adderall - עלולות להגביר את החרדות. כאשר ילד סובל הן מהפרעת קשב ורכוז והן מחרדה, יש צורך לטפל בשתי ההפרעות. לעתים שנוי המנון או החלפת התרופה מפחיתה את החרדות. לעתים קרובות צריך לטפל בחרדה עצמה. הטפולים היעילים הם טפול פסיכולוגי בגישה קוגניטיבית התנהגותית או טפול תרופתי נוגד חרדה. בכל מקרה, אני ממליץ לחזור ולהוועץ ברופא המטפל. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

24/10/2015 | 11:27 | מאת: סילבי

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים