הבן שלי מהופנט לטלווזיה

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

30/06/2015 | 15:53 | מאת: קובי

שלום, לבן שלי בן ה-6 יש תופעה שקשה לי להסביר אותה ואולי כאן אקבל תשובה. כאשר הוא צופה בטלווזיה הוא מתנתק מכל הסביבה שלו. אני יכול היכנס לחדר, לעבור בשדה הראיה שלו, לדבר לידו (אפילו איתו) והוא לא ישים לב אלא אם הגברתי את הקול וצעקתי את שמו. אני שמתי לב שהוא ממש מרוכז בטלווזיה וזה לא קורה בדברים אחרים (משחקי וידאו, שיעורי בית). באופן כללי הוא ילד חברותי, רגיש ללא קשים מיוחדים. אודה לתשובה שאולי תפיג מעט את הערפל. בברכה, קובי.

קובי שלום, ראשית, לא מצאתי שאלה, כך שאיני יודע על מה אתה מחפש תשובה. שנית, התאור של רכוז יתר בגרוי מסוים, המתבטא בהתעלמות מהסביבה, הוא מצב שכיח. אמנם מצב זה נפוץ יותר בקרב ילדים הלוקים בהפרעת קשב ורכוז, אך בודאי שאין מאבחנים על-פי התנהגות זו בלבד. אני מציע במקום להרים את הקול, לגשת אליו והניח יד על כתפו, או לחלופין לעמוד מולו. בד"כ התנהגות כזו תוציא אותו מרכוז היתר. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים