provigil

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

28/06/2015 | 23:34 | מאת: קונצרט-מן

למטופל של כמה שנים בקונצרטה מינון גבוה, תופעות לוואי המפריעות לקיום חיים נורמטיביים ומספקים (פגיעה בליבידו, ביכולת השיחה, חברותיות) דברים שלא קיימים בתקופות washout, ניתן לרשום provigil?

קונצרט-מן שלום, לא ציינת את גילך, ולא את מנון ה-Concerta שאתה נוטל. לתרופה Concerta, כמו לכל תרופה בעולם, יש תופעות לואי, ולעתים הן משמעותיות עד כדי כך שהדבר מצריך את הפסקת הטפול. פגיעה ביכולת החברתית לעתים מתוארת כתופעת לואי של התרופה (פגיעה בליבידו לא). דרך אגב, לא מקובל להשתמש במושג washout כשמדובר בתרופות ממשפחת הסטימולנטים, כיון שהשפעתן קצרה. התרופה Provigil אינה מותויית לטפול בהפרעת קשב ורכוז, בארץ או בעולם. כלומר, אין התויה רשומה במשרד הבריאות, להשתמש בתרופה זו לטפול בהפרעת קשב ורכוז. עם זאת, קיימים לא מעט מחקרים שהראו שהתרופה יעילה בטפול בהפרעת קשב ורכוז. המלצתי היא להוועץ ברופא המטפל בך, ולהתייעץ עמו לגבי הטפול התרופתי. אני מניח שהייתי בוחר כמה אפשרויות אחרות, לפני שמוש ב-Provigil. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים