אשמח להתייעצות

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

25/06/2015 | 08:41 | מאת: סיון

ילד בן כמעט 4 עם הפרעת קשב ועיכוב שפתי מקבל טיפולים אצל קלינאית ואצל מרפאה בעיסוק בנוסף הולך לרכיבה ושחיה טיפולית. הכל על בסיס שבועי. האם יכול לקרות מצב שזה יהיה לו עמוס מידי וישיג את התוצאה ההפוכה בסופו של דבר. לא נראה שהוא סובל מזה שהשבוע שלו מלא...

סיון שלום, קשה מאד להשיב על שאלתך, כיון שצריך להכיר אישית את הילד, ולהתרשם האם הטפולים השונים גורמים לו עומס מוגזם. עומס בהחלט יכול לגרום להחרפה במצב, אך במרבית המקרים הילדים נהנים מהטפולים השונים, ורואים בהם "חוגים". את עצמך אינך מתרשמת שהוא סובל מכך, ואני מניח שאת כאמו תדעי טוב יותר מכולם. תוכלי גם להוועץ במטפלים השונים, ולבדוק עמם אם בנך מגלה עייפות רבה או התנגדות, שעלולים לנבוע מעומס. עוד הערה אחת, ברשותך. בגילו של בנך, ועם עכוב שפתי, קשה לעתים קרובות לאבחן הפרעת קשב ורכוז. אם אכן אובחנה הפרעת קשב ורכוז, יש לשקול בחום טפול תרופתי, שיכול לעשות את הטפולים האחרים - קלינאית תקשורת ורפוי בעסוק - יעילים הרבה יותר. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים