אוכל ורטלין

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

19/01/2012 | 09:02 | מאת: ירדן

שלום בני בן ה-6 אמור להתחיל לקחת ריטלין 10 מג. ידוע לי כי טרם מתן הכדור הוא צריך לאכול בבוקר. שאלתי האם די במעדן? פרוסת לחם? עוגיה? או שיש להקפיד על ארוחה כבדה יותר? הבעיה שהוא גם ככה לא אכלן ובוודאי שיהיה קשה להאכיל אותו בבוקר לפני ביה"ס. לתשובתך אודה.

ירדן שלום, ראשית, חשוב לדעת, שה-Ritalin פועל מצוין עם ארוחת בוקר או בלעדיה, ושהתרופה אינה פוגעת בקיבה (או בכל איבר אחר) אם היא נלקחת על בטן ריקה. בכל זאת חשוב לאכול ארוחת בוקר, ורצוי שתהיה מלאה מבחינת הכמות. הדבר כדאי כיון שארוחת בוקר: - מפחיתה את תופעות הלואי של התרופה. - משפרת את הרכוז. - מפחיתה את הרעב לאחר שהשפעת הכדור פגה, ובכך מונעת התנפלות על אוכל ואף השמנה. מה יכול לעזור לילד לאכול בבוקר: - עמדה ברורה של ההורים שהוא צריך לאכול. - להתעורר מוקדם מספיק כשי שיהיה לילד זמן לאכול. - ללכת לישון מוקדם כדי שיוכל לקום מוקדם. בהצלחה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים