מה אומרים לילד לפני לקיחת ריטאלין?

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

04/06/2015 | 09:43 | מאת: אמא

קבלנו מרשם לרטאלין לבני בן השש. מה לומר לו על הכדור? לשם מה הוא לוקח אותו? איך להסביר?

אמא שלום, השאלה ששאת חוזרת פעמים רבות. המלצתי היא לתת לילד הסבר אמיתי, ברמה המתאימה לגילו וליכולת ההבנה שלו. רצוי להמנע ממונחים כמו "הפרעת קשב ורכוז", והלסביר באלו קשיים התרופה תעזור לו. לדוגמא, אפשר לומר לילד שהתרופה תעזור לו לסיים מהר יותר את שעורי הבית, להספיק לרשום במחברת, ולהצליח להתנהג טוב יותר בכתה. בהצלחה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים