תחליף לריטלין

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

18/01/2012 | 16:14 | מאת: רישל

שלום בני בן ה - 8 נוטל ריטלין מסוג l.a . הוא מתלונן כמו כולם כנראה שזה "מרדים אותו" ולאחרונה הוא ממש מסרב לקחת את הכדור. אילו תחליפים תוכלו להמליץ לי עליהם שלא ירגיש "רדום"? אך יחד עם זאת כמובן גם מרוכז...?

רישל שלום, ה-Ritalin אינו מרדים את כולם. נהפוך הוא, אחת מתופעות הלואי של Ritalin הינה הפרעה לשינה. למרות זאת, יש ילדים ומבוגרים, המדווחים שהכדור גורם להם להיות רדומים. אני ממליץ להתייעץ עם הרופא שהמליץ על הטפול התרופתי. הרופא יוכל לשקול, בין היתר, שנוי מנון, טפול בתרופה סטימולנטית אחרת (כמו Adderall), טפול בתרופה ממשפחה אחרת (כמו Strattera) ועוד. בברכה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים