ריטלין

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

28/05/2015 | 22:45 | מאת: טלי

היי בני בן 7 וחצי התחיל לקבל ריטלין מזה כחודש. הכדור אכן עושה פלאים.הוא מסוגל לשבת וללמוד ולבצע את המוטל עליו. הרגיעה שלו נמשכת עד שעה 2-3 ולאחר מכן נראה שהתנהגותו נהייתה קצת יותר קיצונית. ז"א יש לו יותר ביטחון למעשי קונדס, התחצפות,צועק כשהוא משחק בחוץ. האם זה נורמלי? והאם ניתן לתת כדור נוסף כדי להעביר את אחה"צ יותר רגוע? נ.ב. מקבל כדור אחד של 10 מ"ג. תודה רבה.

טלי שלום, ראשית, אני שמח שהטפול התרופתי עוזר לבנך. זו המטרה. שנית, התופעה שאת מתארת - אי שקט כשהשפעת הכדור פגה - מתאימה לתאור של תופעת rebound. אי השקט בד"כ נמשך כארבעים דקות. לאחר מכן, הילד חוזר להתנהגותו הרגילה ללא השפעת תרופה. כדי להפחית תופעה זו, ולהקל עליו אחה"צ, אפשר לעבור לטפול בתרופה ארוכת טווח (כמו Ritalin-LA או Concerta), או לתת כדור נוסף, בד"כ במנון נמוך יותר, מעט לפני שהשפעת הכדור הראשון פגה. אני ממליץ להוועץ ברופא המטפל. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים