focalin

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

25/05/2015 | 21:42 | מאת: נעה

שלום, אשמח לדעת האם בנטילת פוקלין יש יותר סיכונים מאשר בנטילת ריטלין? והאם יש סיכונים בלקיחת הכדור באם בעבר היו טיקים? בתודה מראש

נעה שלום, Focalin אינו מסוכן יותר מ-Ritalin או יותר מתרופה סטימולנטית אחרת (כמו Adderall או Vyvanse). למעשה, אף אחת מהתרופות איננה מסוכנת - מדובר בתרופות בטוחות מאד. לכל תרופה יש תופעות לואי, וכן ל-Focalin. תופעות הלואי של ה-Focalin דומות לאלו של ה-Ritalin. שתי התרופות עלולות להגביר טיקים, אך יש לזכור שטיקים היא הפרעה מורכבת, וגורמים שונים (ולא רק תרופתיים) משפיעים עליה. בברכה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים