הפחתה הדרגתית בשימוש בטרמדקס

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

21/07/2015 | 15:28 | מאת: קרן יעקבי

אבקש את התייחסותכם לשאלת הורדה הדרגתית של שימוש ב- tramadex OD 200. בעקבות ריסוק של הפיקה בברך לוקחת: Tramadex OD 100 כבר 5 חודשים. החל מה7/6/15 לוקחת: Tramadex OD 200 בעקבות ניתוח נוסף והתגברות הכאבים. כרגע רוצה לרדת במינון עד להפסקה מלאה. במעבר חזרה לOD 100. - חווה סימפטומי גמילה כגון: אי שקט פסיכומוטורי, כאבים ונוקשות בשרירים, קור וחום. האם יש דרך לרדת בצורה הדרגתית יותר?? זה לא בעייתי בגלל השחרור המושהה של הכדור? במידה וכן, אשמח לפירוט מעמיק של כמה טיפות/כדורים ומתי, כל כמה ימים לעבור למינון הבא. לטיפולכם המסור אודה, קרן

קרן שלום, תהליך הירידה במינון והגמילה מטרמדקס צריך להיות הדרגתי ובליווי רופא בלבד. הרופא יחליט מהו קצב הירידה במינון המתאים ביותר עבורך, והמעקב חשוב כדי לבדוק תופעות לוואי ולהתאים את המינון בהתאם. כדורי טרמדקס OD, לא ניתן לחצות ולכן האופציות הן לעבור לכדורי טרמדקס במינון של 100 מ"ג (גם אותם לא ניתן לחצות) ובהמשך לרדת לכדורי tramal במינון 50 מ"ג או לעבור ישירות לטיפות. כמו שציינתי, זה צריך להיעשות בליווי רופא וחשוב לתת מענה לטיפול בכאב בכל התהליך. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות