האם תמיסה פיזיולוגית מכילה חומר משמר?

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

19/07/2015 | 12:06 | מאת: כפיר

שלום רב, האם ב b braun 0.9 w/v sodium chloride 20 ml יש חומר משמר? אני זקוק לתמיסה פיזיולוגית ללא חומר משמר לעדשות סקלאריות עם נוזל שנוגע בעין תפ"ז חד"פ. תודה רבה.

כפיר שלום, לא מכירה את סוג העדשות, אך אם מדובר במשהו מיוחד אולי עדיף להשתמש בתכשיר ייעודי לעדשות אלה. בכל מקרה, תמיסה פיזיולוגית של בראון מכילה סודיום כלוריד ומים סטריליים להזרקה בלבד. ליאת

19/07/2015 | 15:11 | מאת: כפיר

האמת שלעדשות אלו מומלץ סליין ללא חומר משמר כגון פיזיו-דוז . שאר החומרים אינם מתאימים מאחר והנוזל כלוא בתוך העדשה, ובא במגע עם הקרנית. חומרים משמרים הנמצאים בתמסות הסליין בבקבוקים גדולים מכילות חומר משמר אשר טוקיסיני לקרנית.

מנהל פורום תרופות ורוקחות