חיתוך כדור לשני חלקים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

23/01/2012 | 21:52 | מאת: אילנה

שלום אמא שלי סובלת מאי ספיקת לב (בת 82). בכל יום היא נוטלת 12.5 מ"ג אלדוספרון - חצי כדור של 25 מ"ג. (בעבר נטלה 25 מ"ג והרופא הוריד לחצי מהמינון אבל לא שינה במרשם) היום הרוקח אמר שיש מחסור באלדוספרון ונתן לה אלדקטון . לא מצאתי באלדקטון חריץ לחיתוך הכדור לשני חלקים. האם כשאין סימן חיתוך על כדור זה אומר שאסור לחצות אותו לשניים ? תודה

23/01/2012 | 22:59 | מאת: ליאת איבגי

אילנה שלום, בהרבה מקרים כשאין סימן חציה על הכדור מדובר בכדור שאסור לחצייה, אך ישנם כדורים ללא סימן כזה שמותר לחצות ולכן זאת לא האינדיקציה היחידה. לפי העלון לצרכן של אלדקטון אין איסור לחצות את הכדור (כשאסור זה מצויין בעלון), אלא איסור על לעיסה בלבד. לילה טוב, ליאת איבגי (מחליפה זמנית של שני כרמי)

מנהל פורום תרופות ורוקחות