לוסק ונשירת שיער

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

22/01/2012 | 16:52 | מאת: רוני

שלום, אני נוטלת לוסק מזה 8 שנים. התרופה מאוד עוזרת לי להשתלט על הצרבות אך אני חושדת שהיא הגורם לדלדול השיער אצלי. אין לי נשירה מסיבית במיוחד אך הבחנתי בתהליך שבו השיער צומח כל פעם דק יותר וצורת השיער אף השתנתה משיער חלק לשיער גלי (השיער איבד את צורתו). האם יש דרך לפתור זאת מבלי להפסיק את הלוסק? האם ישנה תרופה אחרת לצרבת שאינה גורמת לדלדול שיער? תודה

22/01/2012 | 18:56 | מאת: ליאת איבגי

רוני שלום, התרופה לוסק אכן יכולה לגרום לאיבוד שיער (לא שכיח) אך גם:מחלות מסוימות, תרופות אחרות, דיאטה דלת חלבון, מחסור בברזל,שינויים הורמונליים ומתח נפשי יכולים לגרום לכך. מצב של איבוד שיער הדרגתי שהולך וגובר עם כל שנה שעוברת יכול להצביע על מצב תורשתי.אם החשוד העיקרי הוא הלוסק הרופא יכול להחליף לך את התרופה לתרופה אחרת מאותה משפחה שלה שיעור נמוך יותר של מקרי איבוד שיער. בכל מקרה, אחרי טיפול של 8 שנים כדאי לעשות הערכה מחדש של הצורך בהמשך טיפול. ליאת איבגי (מחליפה זמנית של שני כרמי)

מנהל פורום תרופות ורוקחות