פרבליפ ופומלית

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

22/01/2012 | 14:41 | מאת: שולי

האם יש להמנע מאכילת פומלית כמו מאכילת אשכולית בזמן נטילת פרבליפ (תרופה להורדת כולסטרול)? ואם כן, האם קיימת תרופה חלופית להורדת כולסטרול שלא מצריכה המנעות מאשכולית/פומלית? האם דין פומלית כדין אשכולית?

22/01/2012 | 18:27 | מאת: ליאת איבגי

שולי שלום, התרופה פרבליפ (חומר פעיל pravastatin) אינה מתנגשת עם פומלית..היא גם אינה מתנגשת עם אשכולית כמו תרופות אחרות מאותה משפחה (סטטינים) מכיוון שמסלול הפירוק שלה בכבד שונה מהמסלול שאשכוליות מעכבות. ליאת איבגי (מחליפה זמנית של שני כרמי)

22/01/2012 | 19:56 | מאת: שולי

מנהל פורום תרופות ורוקחות