משה דיין קרית טבעון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

21/01/2012 | 20:06 | מאת: ברכה

עלי ליטול Euthyrox וגם אומפרדקס בבוקר לא ברור לי כיצד עלי לעשות זאת. שאלה נוספת: האם יתכן שהתרופה החדשה לטיפול בבלוטת התריס גורמת לצרבת תודה

21/01/2012 | 23:40 | מאת: ליאת איבגי

ברכה שלום. euthyrox כמו תכשירים אחרים של לבותירוקסין לוקחים בבוקר על קיבה ריקה כדי לוודא ספיגה אופטימלית ויחסית קבועה. אין מניעה לקחת אומפרדקס ביחד עם התרופה, אך אם את רוצה להפריד ביניהם, ניתן לקחת אומפרדקס חצי שעה לפני ארוחה בצהריים או בערב. לגבי הצרבת, לא מצאתי דיווחים על תופעת לוואי זו בתכשירי לבותירוקסין(למרות שתופעות לוואי במע' העיכול יש לאחוז ניכר מהתרופות).כדאי להתייעץ עם הרופא לגבי מינון האופמרדקס ולשלול נוכחות של חיידק הליקובקטר בקיבה. לילה טוב, ליאת איבגי (מחליפה זמנית של שני כרמי)

מנהל פורום תרופות ורוקחות