זריקת סומאטולין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

05/01/2012 | 12:25 | מאת: סיבי

שלום.זריקת סומאטולין 90 מ"ג אחת לחודש....האם אפשר הסבר קצר ? מה עלולות להיות תופעות הלוואי ומה המחיר ? ( בקופה לא אישרו לי )

05/01/2012 | 20:55 | מאת: שני כרמי

שלום. זריקת סומטולין מכילה את החומר הפעיל- Lanreotide Acetate, שהוא אנאלוג סינטטי להורמון סומטוסטטין. החומר הפעיל מתנהג בגוף כמו סומטוסטטין וגורם לגוף להפריש פחות הורמונים שונים ומסייע בויסות רמות GH ו- IGF-1 בחולים עם אקרומגליה (הגדלה של בלוטת ההיפופיזה שמפרישה הורמונים אלו ביתר). התרופה ניתנת בהזרקה תת-עורית עמוקה, מידי 4 שבועות והמינון נקבע לפי מאזן ההורמונים בגוף. תופעות לוואי שכיחות- הפרעות בקצב הלב, תגובה מקומית באתר ההזרקה, תופעות שונות במע' העיכול ואנמיה. המחיר המלא של כל זריקה- 7,118 ש"ח. תהיי בריאה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות