שאלה לגבי דתאמיצין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

30/12/2011 | 17:17 | מאת: עידית

בעלי חזר מחו"ל עם עיניים אדומות, נפוחות, זולגות ושורפות, ולעיתים העפעפיים נדבקות אחת לשנייה. נראה כאילו זו דלקת, אך אינני בקיאה בעניין (אולי אלרגיה או שעורה...?). יש ברשותי דתאמיצין - האם ניתן להשתמש בתכשיר במהלך הסופ"ש (עד שנראה רופא עיניים בשבוע הבא)? או שממש חייבים לשם כך מרשם...? אשמח לעזרה בעניין, תודה ושבת שלום

31/12/2011 | 19:39 | מאת: שני כרמי

עידית שלום. מתיאורך נשמע כאילו אכן מדובר בדלקת עיניים ואני מאוד ממליצה שבעלך יבדק ע"י רופא. בכל מקרה, טיפות עיניים דתאמיצין הן תרופת מרשם ורק רופא יכול להורות על השימוש בהן. בנוסף, לא רצוי להשתמש בטיפות ש"שכבו" בבית הרבה זמן, במיוחד אם נפתחו בעבר, בשל חשש שהזדהמו ורק יחמירו את הזיהום בעין. החלמה מהירה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות