טיפול בפנטסה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

29/12/2011 | 20:53 | מאת: אורנה

לבעלי אובחן קרון מלפני שנה וחצי. לוקח קבוע כדורי פנטסה 500 מ"ג (2 גר' ליום ). בבדיקות שבוצעו היום יש שינוי בתיפקודי כליות ,סטייה קלה באוראה ובקריאטנין . האם יש מצב שזה מלקיחת כדורי הפנטסה? אני מוכרחה לציין שעד עכשיו לא היתה בעייה כזו

29/12/2011 | 23:30 | מאת: שני כרמי

אורנה שלום. התרופה פנטסה (Mesalazine) עלולה לגרום לשיבוש בתפקוד הכליות ואף לפגיעה ממשית בכליות (תופעות נדירות, אך מוכרות). יתכן והשינויים שנצפו בתוצאות הבדיקות של בעלך, נובעים מהשימוש בתרופה. אני מציעה להיות במעקב רפואי סדיר בעניין זה. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות