זריקת "סיאנה"

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

22/12/2011 | 19:23 | מאת: עדי

רציתי לדעת כמה זמן אחרי לקיחת זריקת "סיאנה" אני בטוחה?

22/12/2011 | 22:12 | מאת: שני כרמי

עדי שלום. זריקת סיאנה אמורה להיות יעילה במניעת הריון מהרגע שהיא מוזרקת, בתנאי שהוזרקה בזמנים המומלצים: מתן ראשון לאשה לא מניקה- צריך להיעשות במהלך 5 הימים הראשונים למחזור (עד 5 ימים מתחילת הדימום). באשה מניקה הנקה בלעדית- 6 שבועות לאחר הלידה. אשה לא מניקה אחרי לידה- תוך 5 ימים מהלידה. אשה שנטלה קודם גלולות- עד 7 ימים מסוף חבילת הגלולות הקודמת. אם מדובר בזריקת המשך (לא הראשונה)- יש להקפיד על מרווח בן 13 שבועות. מתן הזריקה בזמנים שציינתי, לא יאפשר ביוץ ויבטיח מניעת הריון.

21/12/2012 | 13:07 | מאת: אירית

לקחתי את הזריקה למניעת היריון סיאנה ויש לי הפרשות חומות וצריבות בנרתיק שלא בזמן מחזור הזריקה הבאה בתחילת דצמבר ליתר דיוק 4/12 והזריקה הבאה בתחילת מרץ.

מנהל פורום תרופות ורוקחות