ריקוטן

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

22/12/2011 | 12:50 | מאת: חגית

בתי בת 16 ולוקחת את הכדורים ריקוטן כי היא סובלת מפצעי בגרות די גדולים ומוגלתיים בעיקר באזור האף, הסנטר, המצח. השאלה שלי היא: האם הפצעים יחזרו והאם הכדורים גורמים לעייפות? אשמח לקבל תשובה. בתודה מראש חגית.

22/12/2011 | 14:23 | מאת: שני כרמי

חגית שלום. האקנה עלול לחזור גם לאחר שימוש ממושך ברואקוטן, אם כי לא ניתן לצפות זאת. אצל רוב המטופלים, הטיפול הוא יעיל מאוד ויעילותו יכולה להישמר למשך חודשים ואף שנים לאחר סיום הטיפול. במידה והאקנה יחזור, ניתן להתייעץ עם רופא לגבי שימוש חוזר, במידה והמצב הבריאותי יאפשר זאת. לגבי העייפות- זאת לא תופעה שכיחה ועלולה להצביע על אנמיה או על תופעות לוואי אחרות של התרופה. אני ממליצה להתייעץ עם הרופא המטפל בנושא. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות