אומגה 3

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

21/12/2011 | 19:13 | מאת: ערן

שלום, הרופא שלי המליץ לי לקחת אומגה 3 לשיפור מצב הרוח. אני מעוניין לדעת איזה אומגה לקחת מכל החברות והסוגים שיש שם בחוץ? שכן יש שם אומגה 3 רגילה ומקס וסופר וחברות שונות. וגם כמה לקחת? (כלומר מינון) וגם איך זה אמור להשפיע וכמה זמן עד שזה ישפיע? תודה רבה לך וחג שמח

21/12/2011 | 20:39 | מאת: שני כרמי

ערן שלום. בשנה שעברה פורסם מחקר שהראה את יעילות אומגה 3 בטיפול בתסמיני דיכאון, באנשים הסובלים מדיכאון, ללא רכיב חרדתי. המחקר הראה יעילות תחת נטילה יומיומית של: 1050 מ"ג של EPA 150 מ"ג של DHA. שתיהן חומצות שומן מסוג אומגה 3. המחקר נמשך 8 שבועות. כלומר- מה שאני יכולה להמליץ זה, שתיגש לבית המרקחת הקרוב אליך ותקרא את האותיות הקטנות על אריזות האומגה 3. תמצא מספר סוגים של תוספי אומגה 3 שיכולים לספק לך את הכמויות המומלצות למעלה. אם תחליט לנסות מינון טיפולי זה, הייתי ממליצה להתמיד בו לפחות למשך 8 שבועות ואם תחוש בהטבה במצבך, תוכל להמשיך הלאה כאוות נפשך. בהצלחה וחנוכה שמח.

22/12/2011 | 22:40 | מאת: ערן

תודה רבה על תשבותך. ברצוני לשאול אם האומגה 3 שאני עכשיו לוקח מספיקה אף על פי שנתת לי את המינון בתשובתך הקודמת. רכיב כמות בכמוסה EPA 375 מ"ג DHA 275 מ"ג ALA ו- DPA (מקור דגי) 100 מ"ג סה"כ אומגה 3 750 מ"ג Q10 30 מ"ג בנוסף, במידה ואקח אומגה ללא אנזים Q10 אשר ממריץ האם התחושה שאני אמור להרגיש זאת חולשה/עייפות/חוסר מרץ? (אגב, הרגשתי כך עם אומגה 3 רגילה של אלספה

מנהל פורום תרופות ורוקחות