סיסטיין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

15/12/2011 | 22:17 | מאת: יעל

שלום! אני חודש וחצי לאחר ניתוח קטרקט. עקב אדמומיות קלה בעין רשם לי הרופא את הטיפות הנ"ל. האם התרופה ותיקה ומומלצת (לדברי הרופא אני סובלת מיובש למרות שאיני חשה זאת). האם זוהי תרופה "חזקה"? הבנתי שיש טיפות ללא חומרי שימור האם הן מומלצות יותר? תודה!

15/12/2011 | 23:49 | מאת: שני כרמי

יעל שלום. טיפות העיניים סיסטיין אינן ותיקות בישראל (משווקות פחות משנתיים). הטיפות יעילות בהקלה על צריבה וגירוי בעין כתוצאה מיובש בעין. הטיפות מסככות את העין ושומרות את העין מלוחחת. בתחום טיפות העיניים הלובריקנטיות, קשה לקבוע "חוזק" וכן יש מגוון גדול של תכשירים, עם מנגנוני ליחוח שונים ושיטות שימור שונות. המדד ליעילותן צריך להיות יכולתן לשמור את העין לחה וזהו מדד אישי ושונה לכל מטופל. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות