איבופרופן או נורופן

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

15/12/2011 | 12:53 | מאת: דגה

אני סובלת מדי פעם מכאב ראש, בעיקר סביב המחזור. אקמול, דקסמול אופטלגין ושות, הפסיקו באיזה שהוא שלב להשפיע עלי ונורופן עושה את העבודה נפלא. הבעיה שהנורופן מאוד יקר - ולאחרונה ראיתי במדפים לידו תרופות נוספות שלהבנתי מכילות את אותו החומר כמו נורופן והן יותר זולות כמו למשל איבופרופן ליקווי ג'ל ב25 ש"ח. העניין הוא שלא הרגשתי שהוא מקל עלי כמו הנורופן ולכן רציתי לדעת מה ההבדל ביניהם והאם יכול להיות שהאיבופרופן גורם לפלפיטציות בלב? היתה לי תחושה כזו. תודה דגה

15/12/2011 | 14:28 | מאת: שני כרמי

שלום. ניתן למצוא בבתי המרקחת בישראל תרופות רבות המכילות איבופרופן, כמו- נורופן, אדויל, אדקס, איבופן, ארטופן ועוד. כולן מכילות את אותו החומר הפעיל, אך מגיעות בצורות מתן שונות (טבליות, קפסולות ג'ל וכד') ובחוזקים שונים. יש לשים לכך לב, בעת הרכישה. לגבי התופעות שתיארת- אלו הן לא תופעות לוואי מדווחות של איבופרופן, אולם יתכן ונגרמות אצלך כתוצאה מהשימוש בתרופה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות