חיסון נגד שפעת

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

28/11/2011 | 20:53 | מאת: ארנון

שלום, סובל מקצרת מטופל במשאף סרטייד 250 פעמיים ביום, בהתוויה של זריקת חיסון נגד שפעת מודגש בתגובות בין תרופתיות שתרופות המדכאות את מערכת החיסון פוגעות ביעילות החיסון ומכיוון שבסרטייד יש סטרואידים האם יש טעם לעשות חיסון. ממתין,בתודה לתשובה.

28/11/2011 | 22:23 | מאת: שני כרמי

ארנון שלום. יש טעם לעשות את החיסון. אנשים הסובלים מאסטמה, הם בהחלט באחת הקבוצות בהן קיימת המלצה לחיסון, בשל נטייתם המוגברת לזיהומים בדרכי הנשימה. ואכן, שימוש קבוע בסטרואידים, המשפיע על מע' החיסון, עשוי להפחית מהיעילות החיסונית של החיסון נגד שפעת. זו עדיין לא סיבה לוותר על החיסון. בכל מקרה, הייתי מציעה להתייעץ תחילה, עם רופא המכיר אותך, את מצבך הבריאותי כרגע ואת הטיפול התרופתי שאתה מקבל. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות