דחוף-תופעות אלרגיה לרמיטן החדש של רפא

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

24/11/2011 | 08:00 | מאת: יפית

בניסיון להסתגל לסינטרואיד החלטתי לקחת אותו בערב ולא בבוקר עקב תופעות לוואי. אי לכך יצא שהבוקר נטלתי את התרופה הגנרית החדשה שיש בקופת חולים להורדת לחץ דם רמיטן של חברת רפא ואז שמתי לב שתוך שעה מנטילת התרופה הופיעו תופעות שהחלו מאז חדלו לספק לי את הטרי טייס המקורי. התופעות-תחושה של נימול שפתיים כאבים בחניכים ובלסתות.נראה לי אם כן שיש לי אלרגיה לכמוסות החדשות? הרופטאה שלי איננה היום אך אבקש לדעת אם יש תופעה כזו? ואני ייחסתי הכל לתחליפי אלטרוקסין ולא די שהחליפו אותו, ממש עכשיו החלו לספק גנרי לטרי טייס המקורי והטב

24/11/2011 | 11:07 | מאת: שני כרמי

יפית שלום. אני מניחה שאת מתכוונת לתרופה- רמיטנס (Ramitens). אם את חשה התנפחות בחלקים שונים בפנים, עלייך לפנות באופן מיידי לרופא. תגובה אלרגית חריפה לתרופה זו היא אפשרית ולכן רצוי מאוד שתבדקי בהקדם. רק רופא שיבדוק אותך יוכל לקבוע את סוג התגובה שלך. בינתיים, הפסיקי השימוש בתרופה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות