סינטרואיד

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

22/11/2011 | 08:41 | מאת: מגן

הסינטרואיד היא תרופה הנלקחת לכל החיים וכמויות קטנות של חומר שהתרופה מכילה,מצטברות לגדולות לאורך השנים. לכן,רציתי לשאול מה דעתך על הטאלק שמכיל הסינטרואיד? כבר התיעצתי בנושא זה עם כימאית בכירה שאמרה לי שהטאלק מסוכן יותר בשאיפה ופחות בבליעה,אבל היא גם אמרה לי בשקט בשקט שהיא לא היתה נותנת תרופה על בסיס טאלק לילדים שלה. מה דעתך בסוגיה זו? רציתי לשאול גם לגבי הגלוקוז שיש בתרופה,האם זה בסדר לסוכרתיים?

22/11/2011 | 11:27 | מאת: שני כרמי

מגן שלום. אין כאן מקום לדעתי האישית. המידע שיש לי ולכל אדם אחר לגבי תכולת תרופות ובטיחותן, נשען על מאגרי מידע סטטיסטי מצטבר. לגבי בטיחות הטאלק בבליעה- אני לא מצאתי מחקרים חזקים סטטיסטית המעידים בהחלטיות לכאן או לכאן. העובדה שטאלק בשאיפה הוא מסוכן, היא מוכחת וידועה. לגבי הבליעה- אין די מספיק מידע. לגבי הגלוקוז- מדובר בכמויות מזעריות וחסרות חשיבות תזונתית. רק בריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות