טמוקסיפן עם תרופה נוגדת חרדה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

21/11/2011 | 18:25 | מאת: רינה

שלום. אני בת 73 לוקחת מזה 4 חודשים טמוקסיפן ומזה 5 שנים לוסטרל 100 מ"ג ברצוני לדעת האם יש לקשר הזה בעיות כלשהן ואם כן האם להפרדה בשעות יש יתרון או להחליף את הלוסטרל.תודה

21/11/2011 | 21:15 | מאת: שני כרמי

רינה שלום. בספרות המקצועית מדווחת התנגשות משמעותית בין טמוקסיפן לבין לוסטרל (סרטרלין). הסרטרלין מעכב את אנזימי הכבד שהופכים את הטמוקסיפן לתוצר הפעיל שלו ובכך עלולים להפחית מיעילות הטמוקסיפן במניעת הישנות הסרטן. עליך להתייעץ עם הרופא שלך כיצד לנהוג והאם יש צורך להפסיק ליטול את הלוסטרל. בכל מקרה, אל תפסיקי את השימוש בלוסטרל מבלי להתייעץ ברופא. יתכן ותדרשי להפסקה הדרגתית בשימוש.

מנהל פורום תרופות ורוקחות