הופעת מחזור לאחר הפסקת גלולות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

16/11/2011 | 22:08 | מאת: דנה

הי, נטלתי גלולות מסוג מיקרוגינון 30 למשך תקופה ואז החלטתי לעבור לאמצעי מניעה אחר. לאחר שלושה ימים מרגע הפסקת הגלולות קיבלתי מחזור שהיה בהחלט נראה כמו מחזור והרגיש כמו אחד אבל היה מטוד קצר. לאחר יומיים וחציכבר פסקו הדימומים. עבר כבר חודש ( בדיוק) ועדיין לא קיבלתי מחזור. הבטן דלי מעט נפוחה אבל לא מרגישה כאבי מחזוא. חשוב לי לציין שאחרי המחזור פניתח לרופאה לשים התקן. מה פשר אי קבלת ווסת והאם זה קשור להתקן או לגלולות? תודה.

16/11/2011 | 22:41 | מאת: שני כרמי

דנה שלום. לא הבנתי ממה שרשמת- האם כבר כבר הותקן לך ההתקן, או לא? איזה התקן? בכל מקרה, יכולים לעבור חודשים מהפסקת נטילת הגלולות ועד שהמחזור יהפוך סדיר. ההורמונים שבגלולות משבשים את התפקודים ההורמונליים בגוף ולוקח זמן עד שהגוף מחדש תפקודים אלו. אם עדיין לא הוחדר ההתקן, יש לוודא קודם שאינך בהריון.

מנהל פורום תרופות ורוקחות