האם הרופא צודק ???? לחץ דם 150 ?

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

17/07/2013 | 10:13 | מאת: דליה

אמי בת 87, בכללי בריאה, צלולה ומתפקדת עצמאית. בשנה שנתיים אחרונות התגלה לח"ד גבוה (לא היסטרי) טופלה בתרופה להורדת לח"ד. לפני כן כל חייה עם לחץ דם נמוך עד נמוך מאד. מודדת בבית כל שבוע. לאחרונה גילתה שירד לחץ הדם והיה ממש נמוך (כל החיים סבלה מלח"ד נמוך, זה היה ה"רגיל" שלה - בנוסף היא אדם ששותה מעט מאד ..) רופא המשפחה אמר לה להפסיק עם הכדורים להורדת לח"ד, ואמר לה שלגילה 150 (לא אמר על כמה) הוא לח"ד אידאלי. שלא טוב בגילה להיות עם לח"ד "אידאלי" בסביבות 120, כפי שהיה כשנטלה את הכדורים. אני מחפשת חומר על כך באינטרנט, ולא מוצאת שום המלצה לכך שרצוי מעל גיל 70/80?? להיות עם לח"ד 150. להפך , אני קוראת שוב ושוב שלח"ד מעל 140/90 נחשב גבוה, ורצוי מאד להוריד, ע"מ למנוע מחלות לב. היא כמובן לא יכולה ולא מעוניינת להתווכח עם הרופא (מנהל המרפאה) שטען כך, אבל אני אשמח לקרוא תגובות של רופאים מומחים בתחום

17/07/2013 | 10:16 | מאת: דליה

תוספת = התרופה שנטלה היתה ENALADEX 10mg

דליה שלום, הטיפול ביתר לחץ דם הוא חשוב, אך גם מורכב. קביעת סוג הטיפול וערכי המטרה של לחץ הדם תלויים במספר גורמים כמו מחלות רקע נלוות וכן גיל המטופל. יש תועלת ברורה בהורדת לחץ דם בקשישים, אך יש סיכון בהורדה חדה מדיי של לחץ הדם. מחקרים שבדקו תועלת של הורדת לחץ דם בקשישים, התמקדו בערכי יעד של לחץ דם סיסטולי של 150 מ"מ כספית, ובכך הרופא שלך צודק. כמובן, כמו שציינתי, נלקחים בחשבון גורמים נוספים, והחלטה על טיפול או היעדר טיפול, תעשה ע"י הרופא. נסי לבצע חיפוש בגוגל על "הורדת לחץ דם בקשישים", ושם תוכלי למצוא מידע נוסף. ליאת

17/07/2013 | 16:20 | מאת: דליה

כשעלו על זה שיש לה לח"ד גבוה, לפני כשנה-שנתיים (וקודם היה נמוך תמיד) נתנו טיפול תרופתי בתרופה שכתבתי, ואז היה מאוזן על 120-130 בערך והרופא המטפל היה מאד מרוצה. פתאום בבדיקות ראתה שיורד לה ל100-115, בינתיים הוחלף הרופא המטפל וכעת יש רופא חדש, הוא לא בדק אותה בעצמו, לא שאל על הרגלי שתייה (פשוט לא שותה, וגם זה עשוי להוריד לח"ד) לא הציע קודם להוריד מינון ל 5 מ"ג, כלום ישר תורידי תרופה ותשאפי להיות על 150! הרופא הקודם ותיק ומנוסה אף פעם לא אמר לה שהיא צריכה 150, להפך, ש115-130 זה הסביר, בעקבות התרופות. עד כה בכל חיפושי על הורדת לח"ד בקשישים לא נתקלתי בהמלצה כזו, שסותרת את טבלאות לח"ד רצוי, מעט גבוה וגבוה. אשמח לקישור המאושש תאוריה כזו. דיברתי בינתיים עם כמה אנשים מתחום הרפואה וכלם אמרו שזו אסקולה ישנה שלא מקובלת היום! אז מה אמא שלי עושה עם הרופא???

מנהל פורום תרופות ורוקחות