מס' שאלות בקשר לרסיטל

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

15/11/2011 | 21:13 | מאת: א

שלום, אתמול התחלתי בנטילת רסיטל, במינון של חצי כדור ליום (למשך 4 הימים הראשונים, לאחר מכן אעלה לכדור שלם). החלטתי לקחת אותו בשעות הערב. איזה הפרש לכל היותר מותר שיהיה בין שעת הנטילה ביום מסוים ליום אחר? כלומר, אם אתמול נטלתי את התרופה ב-8 בערב, עד כמה מוקדם\מאוחר יותר אפשר לקחת אותה ביום למחרת? האם לדוגמא ב-17 או ב-23 זה גם בסדר? (אני לא חוזר הביתה תמיד באותה שעה...) בנוסף, כבר הלילה התעוררתי מספר פעמים, במחשבה שעוד מעט אאחר לצבא, ופעם אחת לקח לי כשעה להירדם - זה יכול להיות קשור לרסיטל? אם כן - צריך לעשות משהו בנידון? תודה.

15/11/2011 | 21:52 | מאת: שני כרמי

שלום לך. עליך להשתדל ליטול את התרופה בשעה קבועה כל יום. אם בשעות הערב אתה מתקשה להתמיד בשעה, יתכן ועדיף ליטול את התרופה בבוקר. הפרעות בשינה הן תופעת לוואי נפוצה של התרופה רסיטל (CITALOPRAM). התופעה עשויה לדעוך ככל שתתמיד בטיפול. במידה והמצב לא משתפר והתרופה פוגמת באיכות חייך, תצטרך להתייעץ עם הרופא בנידון.

15/11/2011 | 22:03 | מאת: א

במידה ואתמול נטלתי את התרופה ב-8 בערב, והיום ב-9 וחצי - זה חשוב? (בהנחה שמהיום אשתדל לקחת ב-9). פרט לכך - האם הבדל של שעה-שעתיים הוא קריטי? (בבוקר אני בצבא וזה יותר קשה לי לקחת אותה שם).

17/11/2011 | 00:32 | מאת: חן רודיק

לא מובן לי מי נתן לך לקחת את הרסיטל בערב , אני ממש לא ממליץ לך לקחת אותו בערב ,רק בבוקר !

מנהל פורום תרופות ורוקחות