חומצה פולית+ויטמין C

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

14/11/2011 | 17:20 | מאת: שואלת

בת 32,בריאה בדרך כלל, בתקופת החורף עד מרץ בערך לוקחת כדור ויטמין סי 500 מ"ג, ברצוני להכנס להריון ואני רוצה להתחיל בלקיחת כדור של חומצה פולית האם ניתן לקחת בוקר ויטמין סי וערב חומצה פולית? האם יש איזשהו הפרעה בלקיחת שתי כדורים הנ"ל לתקופה ממושכת? תודה מראש.

14/11/2011 | 18:11 | מאת: שני כרמי

שלום לך. אין התנגשות מדווחת בין ויטמין C לבין חומצה פולית. אין גם מניעה ליטול אותם יחדיו. לגבי ויטמין C- הייתי מציעה להתייעץ עם רופא אם ברצונך ליטול אותו לכל אורך ההריון. בנוסף, הקפידי ליטול את הויטמין C במהלך או אחרי ארוחה (לא על קיבה ריקה). חומצה פולית- יש ליטול לפחות עד סוף החודש השלישי להריון.

מנהל פורום תרופות ורוקחות