חלופה לאלטרוקסין בפורמולציה החדשה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

13/11/2011 | 12:00 | מאת: ריבה

שלום רב, מבקשת לדעת בנושא SYNTHROID / EUTHYROX -חלופה לאלטרוקסין בפורמולציה החדשה : 1. האם התרופות הן מקוריות או גנריות? 2. האם קיבלו אישור אירופי, האם היא מאושרת ע"י FDA האמריקאי גם? 3. איזה תרופה עדיפה בטיפול לתת פעילות בלוטת התריס? 4. לאיזה תרופה יש פחות תופעות לוואי? בתודה מראש, ריבה

13/11/2011 | 15:32 | מאת: שני כרמי

ריבה שלום. התרופות עליהן שאלת מיוצרות ע"י יצרנים שונים ברחבי העולם ומשווקות במדינות שונות בעולם. לכל מדינה יש את הדרישות הרגולטוריות שלה. שתי התרופות לא רשומות בישראל, אלא מיובאות אליה באופן פרטני. עבור כל תרופה, כתלות במדינה בה היא מיוצרת, תוכלי למצוא את האישורים בפרסומי החברה היצרנית, באותה המדינה. החומר הפעיל בתרופות (לבוטירוקסין) הוא חומר ותיק מאוד ומשווק כבר עשרות שנים ולכן, איו כאן חשיבות לשאלת הגנריות. התחליפים הגנריים משווקים ברחבי העולם כבר עשרות שנים. אין באפשרותי לומר לך מי מהתרופות עדיפה. עדיפה התרופה שתסייע לך להגיע לאיזון הורמונלי באופן האופטימלי. תופעות לוואי הן לא עניין הניתן לחיזוי או להשוואה. כל תרופה עשויה לגרום תופעות לוואי לכל אדם. לא תדעי עד שלא תנסי. עבור כל תרופה הצטבר, במשך השנים שהתרופות נמצאות בשימוש ברחבי העולם, מידע סטטיסטי המעיד מה הם הסיכויים לתופעות לוואי שונות. אין להסיק מכך, שבהכרח תחווי תופעות אלו. מאחלת לך טיפול יעיל ובטוח.

15/11/2011 | 17:54 | מאת: אני

לאחר תופעות לוואי איומות עם האלטרוקסין החדש,עברתי ליוטירוקס. ליוטירוקס תופעות לוואי קשות גם כם אך שונות מאלה של האלטרוקסין החדש. כמו, שלשולים,כאבי בטן,כאבי ראש,נפיחות. השלשולים הם ברמה שיש צורך להיות כל הזמן ליד בית שימוש. חברה שלי הגיעה למיון בגלל התיבשות. לאחר חוויה קשה זו,הועברתי לסינטרואיד ופה רווח לי. אין תופעות לוואי כלל. הסינטרואיד מנצח בגדול.

מנהל פורום תרופות ורוקחות