euyhrox

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

13/11/2011 | 02:26 | מאת: יפית

במשך 25 שנה לקחתי אלקטרוקסין ישן וטוב בכמות של מאה מיקרוגרם. באוקטובר התחלתי לקחת אלטרוקסין חדש והגעתי למצב של לחץ בראש וגרד בזרועות. רק עתה התברר לי שאלו תופעות בגלל השינוי והרופאה החליפה לי לכדור היוטירוקס. לקחתי יומיים ויש לי כאבי בטן וגרד. כמו כן אינני מצליחה להרדם.מה הסיבה שלא מייצרים עוד לפי ההרכב הישן והאם יש עוד תחליפים שלא מדווח על תופעות לוואי. אני מבינה שגרד אומר-אלרגיה? ואז עלי להפסיק?

13/11/2011 | 09:35 | מאת: שני כרמי

יפית שלום. התופעות שאת מתארת עשויות להיות תופעות אלרגיות לתרופה שאת נוטלת, אך יכולות להיות גם כתוצאה מחוסר האיזון ההורמונלי אליו נקלעת. התופעות שאת חווה לא מחייבות הפסקת שימוש. אם המצב בלתי נסבל עבורך- אנא, שובי לרופא להתייעצות. לפי הדיווח מהחברה שמייצרת את האלטרוקסין, הסיבה לשינוי שנעשה בפורמולציה של הכדורים, היא השאיפה לשיפור יציבותם. להבנתי, לא תוכלי למצוא תכשירי לבוטירוקסין (תחליפי אלטרוקסין) שהם נטולי תופעות לוואי. לכל תרופה יתכנו תופעות לוואי ולא ניתן לצפות זאת מראש.

15/11/2011 | 20:33 | מאת: תמהה

איזה הסבר כושל.הרי התרופה יציבה ומצליחה כבר 50 שנה. ממש לא מדובר ביציבות,מדובר בכסף. האלטרוקסין החדש זול בהרבה מהישן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות