תרופות זהות?

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

12/11/2011 | 18:20 | מאת: שמואל

האם התרופה "אוקסאאר 50 " ששמה הלועזי "Losartan potassium " זהה לתרופה "לוסרטן 50 " ששמה הלועזי גם "osartan potassium"? האם אדם הנוטל את שניהם לוקח בעצם מנה כפולה? תודה.

12/11/2011 | 18:46 | מאת: שני כרמי

שמואל שלום. שתי התרופות- "אוקסאאר 50" ו- "לוסרטן 50", הן חלופות גנריות. שתיהן מכילות את החומר הפעיל- Losartan Potassium באותו המינון. אם אדם נוטל את שתיהן במקביל, הוא מקבל מנה כפולה של אותה התרופה. יש לברר את העניין מול הרופא המטפל, בהקדם.

מנהל פורום תרופות ורוקחות