תרופות סכרת

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

10/11/2011 | 13:42 | מאת: אני

צהריים טובים בידי תוצאות בדיקות בנושא סוכר משנת 2003 ומתברר כי במשך 6 שנים מאז הסוכר היה 110, כאשר בשנת 2010 הערכים עלו ל- 160 בעקבותיהם התחלתי טיפול בכדורים. כעת שנה לאחר תחילת הטיפול ערכי הסוכר הם בסביבות 120. בתחילת השנה כאמור התחלתי בטיפול במטפורמין/גלוקומין (עפ"י זמינות התרופה) בתחילה כדור אחד ליום ולפני 4 חודשים המינון הועלה ל-2 כדורים ביום (אחד מיד בבוקר עם הקימה והשני בשעות הערב (אחרי 21:00). שאלתי היא לגבי היציאות, בחודשים האחרונים תכיפות היציאות עלתה מעט אך מטריד יותר שהצואה לרוב מתפרקת, מיימית ובעלת ריח חריף (כמו של כרוב כבוש ?!), הבנתי שכדורים אלה יכולים לגרום לתופעות במערכת העיכול - האם התופעות שלי ידועות בנטילת התרופה ? האם אני יכול להפסיק את התרופה ולכמה זמן ע"מ לבדוק שאכן מדובר בתופעה ממנה ? דבר נוסף, אני וסבל בבוקר ובמשך היום מתשישות ועייפות כאשר במקביל לתרופה נגד הסוכר אני נוטל אחת ליומיים בבוקר כדור סרנדה. (את נטילת הכדורים הנ"ל התחלתי כבר לפני יותר משנתיים כאשר בשיא לקחתי 2 ליום). רציתי לדעת בנוסף האם אופן הנטילה של שני הכדורים עלול לגרום לעייפות והתשישות והאם ישנן המלצות נטילה שונות ע"מ למזער את התופעה במקרה והיא אכן נגרמת מהכדורים. המון תודות

10/11/2011 | 16:26 | מאת: שני כרמי

שלום. 1. למטפורמין יתכנו תופעות לוואי שונות במע' העיכול. אלו הן תופעות נפוצות. 2. אין להפסיק את השימוש במטפורמין ללא התייעצות עם הרופא. 3. עייפות ותשישות עשויות להיות תופעות לוואי של השימוש בסרנדה. עם זאת, יתכן גם שהתופעות שאתה חווה הן תוצאה של רמות סוכר לא מאוזנות. גם השימוש בסרנדה יכול להשפיע על רמות הסוכר בדמך. המלצתי- לעקוב אחר רמות הסוכר בדם, לשתף את הרופא המטפל בתופעות שאתה חווה ולהתייעץ לגבי אופן המשך הטיפול התרופתי.

מנהל פורום תרופות ורוקחות