מהן תופעות הלוואי של דיפרוספאן?

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

08/11/2011 | 21:23 | מאת: תאיר

אני סובלת מפריצת דיסק (בקע?) כמעט חצי שנה, עם הקרנות לרגל שמאל. בטיפול אלטרנטיבי שעברתי הזריקו לי דיפרוספאן לאזור הגב והירך.זו זריקה שלישית שאני מקבלת בהפרש של כשלושה שבועות. בשבועיים האחרונים אני חשה בזרמים באזור המפשעה בצד שמאל (כמו זרמי חשמל). רציתי לדעת האם זה אחד מתופעות הלוואי? האם זה הפיך? האם קיימות תופעות לוואי שיכולות להזיק (כמו אם לא הוזרק בצורה נכונה)? האם זה סביר להזריק בהפרשים קצרים כאלו? אשמח לתשובה מהירה.

08/11/2011 | 23:15 | מאת: שני כרמי

תאיר שלום. לצורך אבחנה רפואית, אני מציעה להיבדק אצל רופא אורטופד. יתכן והתופעות שאת חשה הן תוצאה של מצבך הרפואי ללא קשר לזריקות. יתכן גם שבמהלך ההזרקות נפגעו רקמות כלשהן, באופן שאת עשויה לחוש. המינון הטיפולי ותכיפות המתן נקבעים ע"י רופא מומחה לפי חומרת המצב ומידת התגובה לטיפול. אם מצבך הוחמר מאז שקיבלת את הטיפול התרופתי, מובן שמומלץ לשוב להתייעצות אצל הרופא.

מנהל פורום תרופות ורוקחות