אסעור דרמטיט

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

08/11/2011 | 18:58 | מאת: לי

ביתי בת 22 סובלת מאסטמה בעור-דרמטיטיס כבר קרוב ל- 5-6 שנים.נרגע לה מעט בזמן האחרון ובשבועיים האחרונים החלה מאוד לגרד פשוט משגע הרגליים עם חבורןת כחולות ושריטות מה לעשות תודה

08/11/2011 | 20:41 | מאת: שני כרמי

שלום לך. כאשר מזג האוויר מתקרר ומתייבש, העור נוטה לסבול יותר מיובש ומצבים כמו אטופיק-דרמטיטיס , נוטים להחמיר. מומלץ כמובן לבקר אצל רופא עור, לצורך הערכת המצב והתייעצות. יתכן ויש צורך בשימוש בתרופות מרשם להרגעת הגרד והדלקת בעור. בכל מקרה, יש כמה המלצות כלליות שלרוב מיטיבות עם הסובלים מאטופיק-דרמטיטיס: 1. להימנע משימוש בסבונים אשר מייבשים את העור ולהעדיף תחליבי רחצה או שמני רחצה ללא סבון וללא בישום. 2. ללחח היטב את העור, מס' פעמים ביום ובמיוחד לאחר הרחצה. רצוי להשתמש בקרמים עשירים בלחות על בסיס מים או שמנים טבעיים, ללא אלכוהול וללא בישום. 3. להימנע מגירוד העור. לשמור על ציפורניים קצרות. 4. להימנע משימוש בתכשירים מבושמים שעשויים לגרות את העור (אבקת כביסה, מרכך כביסה, קרמים מבושמים) ולהעדיף את אלו המיועדים לבעלי עור רגיש.

מנהל פורום תרופות ורוקחות