שילוב תרופות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

22/05/2013 | 16:04 | מאת: keren

האם מותר לשלב את התרופות הבאות ביחד: ריטלין, דרלין, ציפרלקס ולוריוון.

קרן שלום, יש התנגשות קלה בין ציפרלקס לריטלין שעלולה לגרום לעלייה ברמות ציפרלקס בדם. אין איסור על השילוב, אך ייתכן ויהיה צורך בהתאמת מינון. אין התנגשויות "כימיות" נוספות בין התרופות. חשוב לדעת שריטלין יכול לגרום לחוסר שקט, עצבנות והפרעות שינה (בעיקר בתכשירים ארוכי פעילות), ולכן צריך לוודא שהצורך בלוריוון לא נובע ממינון לא מתאים של ריטלין. על שאלה זו יוכל לענות לך הרופא שלך. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות