עזרה בהכנת תרחיף מוקסיפן פורטה 250 לתינוק

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

21/05/2013 | 12:12 | מאת: רוני

שוב שלום.. האם צריך להוסיף 36 מל מים לכל כמות האבקה שבבקבוק? זה פשוט נשמע מעט מידי מים ויוצר תרחיף מאד מרוכז.. מה גם,שזה אמור להספיק לשבוע במינון של 4.5cc , שלוש פעמים ביום.. נא תשובתך. תודה רבה.

רוני שלום, מומלץ לגשת לבית מרקחת שיכינו לך את התרחיף.כך תהיי בטוחה שהוא הוכן כראוי. כיום נמכר תרחיף מוקסיפן שכשהוא מהול, הוא בנפח של 100 מ"ל. לתכשיר כזה צריך להוסיף 60 מ"ל מים (רתוחים וקרים). כמות זאת אמורה להספיק לטיפול שרשמו לילדך. בעבר היה קיים תרחיף מוקסיפן בנפח של 60 מ"ל, וכדי להכינו צריך למהול אותו ב-36 מ"ל מים (בקבוק כזה לא יספיק לכל הטיפול). בדקי טוב, איזה נפח מוקסיפן יש לך בבית, ומהלי אותו לפי ההוראות הרשומות עליו. ליאת

09/11/2015 | 19:22 | מאת: רעות

שלום ליאת, רופא ילדים המליץ לי לקנות מוקסיויט פורטה כאבקה ולמהול אותה בבית. הגעתי הביתה ומהלתי על פי מה שכתוב על הקופסא: 41 מ"ל מים מזוקקים. עכשיו אני חוששת שמהלתי בפחות מדי מים, כי גם 2 בקבוקים לא יספיקו לי לטיפול בתינוקת שלי. מה לעשות? האם יכול להיות שגרמתי לה נזק? כבר נתתי לה 3 פעמים 5 מ"ל כל פעם. מה את מציעה לי לעשות עכשיו? אני דואגת מאוד. תודה רבה, רעות

מנהל פורום תרופות ורוקחות