ריטלין ולוריוון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

20/05/2013 | 16:53 | מאת: קרן

האם מותר לשלב טיפול של ריטלין ולוריוון? מהו מינון הריטלין הניתן לאדם השוקל 60 ק"ג? מה במנגנון שלו גורם לדיכוי התאבון? האם בחילות, הקאות ושילשולים הן תופעות לוואי מוכרות בשימוש בריטלין?

20/05/2013 | 17:43 | מאת: ענו לך מספר פעמים

ענו לך מספר פעמים

קרן שלום, אם יש מרשם מרופא, ניתן לשלב ריטלין ולוריוון. מכיוון שריטלין יכול לגרום להפרעות שינה, לחוסר שקט ולעצבנות, כדאי לנסות לשנות מינון או פורמולציה (תכשיר של חברה אחרת) לפני שמוסיפים תרופה נוספת. מינון ריטלין לא נקבע בדרך כלל לפי משקל, אלא לפי תגובה רפואית לטיפול. ריטלין מדכא תיאבון באותו מנגנון שבו הוא משפר ריכוז, עקב היותו תכשיר "מעורר" של מערכת העצבים המרכזית ופעילותו במספר אזורים של המוח. בחילות והקאות הן תופעת לוואי ידועה, שלשולים פחות. לכן, כדאי לשלול מצב של "קלקול קיבה". ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות